VIHARVERT NYÁRBÚCSÚZTATÓ HÉTVÉGE

Augusztus és vele a nyár keményen búcsúzott tőlünk: villámcsapás, szélvihar, jégeső és özönvíz tette morccá a gyönyörűen induló szombat délutánt. Nyíregyházi és halászi tűzoltókkal, szivattyúzó, vödröző emberekkel és a már lecsendesülő esőt élvező gyermekekkel találkoztunk.

 

Éppen a tiszateleki nyugdíjas-találkozóra, illetve a nyírkarászi Leader-napra tartottunk, hogy videóra és fotóra vegyük a nagyhalászi nyugdíjasok fellépéseit, amikor a már nem annyira derült égből ránkdördült néhány komolyabb villám, majd jégesővel dúsított vihar erejű szél csapott le Nagyhalászra.

A Petőfi utca közepén egy trafót trafált el a villám, de milyen gondos is a természet: a bőven csordogáló eső segített el is oltani a tüzet az időközben a helyszínre vágtató nyíregyházi lánglovagoknak. Szerencsére komolyabb baj nem történt.

Kattintson a képre a galéria eléréshez!

Az Arany János és a Kossuth utcán nemsokára több nagyobb fa is megadóan mutatta gyökereit a szintén borult égnek, néhányuk ágkarjait veszítve csonkán és vádlón meredt a nemsokára kiderülő mennybolt felé.

A főutca melletti vízelvezető árkok egy darabig nyelték a tetemes mennyiségű vizet, ám nemsokára ők is megadták magukat és túlcsordultak az úttestestre. A legnagyobb baj, mint rendesen, a Rákóczi utcán keletkezett: nem elég, hogy a vízelvezetés ott eleve elégtelen és esetleges, a főútról akkora mennyiségű csapadékvíz áramlott oda, hogy a hivatal melletti csatornában csinos kis szökőkút keletkezett. Reméljük, nem sokáig csodáljuk majd esőnként...

Ahogyan azt ezen a linken szemügyre vehetjük, a helyi tűzoltóknak ezúttal sem volt unalmas hétvégéje.

Szöveg és videó: Bacskai János. Fényképek: Lisovszki Róbert és Bacskai János.