BÚCSÚ A MUSTÁRSÁRGA ISKOLÁTÓL

Szeptember végére teljesen újjászületik a Csuha Antal Általános Iskola eddig csak „sárga iskola”-ként ismert épülete, amely tojáshéjszínű, bézs, de a hagyományokhoz ragaszkodva némileg sárgás árnyalattal vág majd neki az új tanévnek. No és teljesen új tetővel, egy most kialakított klubszobával, kicserélt ablakokkal, hőszigetelt falakkal és vadonatúj felső szinti festéssel várja majd az alsós gyermekeket, tanítókat a nem is olyan régen még igencsak lelakott épület.

 

A sárga iskola nyílászáró-cseréje és utólagos hőszigetelése, illetve a szomszédos Tündérkert Óvoda nyílászáró-cseréje fedőnevű hadművelet a nyár elején a tetőráépítéssel és a felső szintek kifestésével vette kezdetét, erre tette fel a koronát most az ajtók és ablakok cseréje, valamint a külső falak szigetelése.

A nyílt közbeszerzési pályázaton egy nyíregyházi és egy székesfehérvári céget megelőző nagyhalászi Stonehenge Épker Bt. ügyvezetőjét, Hagymási Imrét kérdeztük arról, hogyan haladnak a munkálatokkal.

„A kivitelezői szerződést augusztus 17-én írtuk alá, a munkaterületet augusztus 26-i dátummal vehettük át. A munka tervezett befejezésének időpontja szeptember 22. A kivitelezés során mind az anyagbeszerzésben, mind a dolgozók tekintetében a helyiekre, a nagyhalásziakra támaszkodom. A nyílászárókat is egy helyi vállalkozó, Oláh László szerezte és építette be.”

„Jól haladunk a munkával, a tervek szerint folyik minden – nyilatkozott derűlátóan Hagymási Imre. - Felmerültek előre nem látható pluszmunkák is, de ez ilyenkor megszokott, ezt mindenki tudja, aki építkezett vagy felújította házát. A beruházás összköltsége bruttó 32 millió forint, ebből az óvodára eső rész 2.9 millió.”

Kattintson a képre a galéria eléréshez!

2009.09.03. Szöveg: Bacskai János. Fényképek: Hagymási Imre.