MEGÚJUL A PETŐFI UTCA, NOVEMBERTŐL BÖLCSŐDE

A Gazda László elnökölte Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács szeptember 10-i döntésével a Petőfi utca építése több mint ötven millió forint támogatást nyert. További jó hír, hogy nemsokára elkezdődik a régi öregek otthonának felújítása, amely bölcsődeként és nappali foglalkoztatóként születik újjá.

 

"Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2009. szeptember 10-i ülésén megtárgyalta a 85/2009. (IV. 10.)Korm. rendelet által döntési hatáskörébe utalt a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatai – önkormányzati fejlesztések támogatása területi kötöttség nélkül előirányzat (CÉDE), a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatai – területi kiegyenlítést szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása előirányzat (TEKI), a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásának támogatása előirányzat (LEKI) és a települési önkormányzati belterületi közutak felújításának, korszerűsítésének támogatása előirányzat (TEUT) 2009. évi pályázati felhívására beérkezett pályázatokat" – olvashattuk az eszakalfold.hu-n.

Nagyhalász sajnos ebben a körbe már nem delegálta a Bem és a Gyulai utcák felújításának pályázatát, a Petőfi utca és a Petőfi köz viszont "nyert". Az új, minden igényeknek megfelelő burkolat és csatorna (egészen pontosan: "Petőfi utca és Petőfi köz, mint lakóutak építése") megvalósításához 52. 115. 531 forint szükséges, ehhez a régió 46. 903. 978 forinttal járul hozzá. A szerencsés nyertesek listáját itt olvashatja el.

További jó hír, hogy az Észak-Alföldi Regionális Szociális Szolgáltató Központ a közeljövőben nekilát, hogy a régi öregek otthonát rendbe rakva elkezdjen ott bölcsődét és fogyatékos gyermekek számára nappali foglalkoztatót működtetni. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, november körül el is indulhatnak ezek az igencsak hiánypótló szolgáltatások.

 

Írta:Bacskai János.