KIS LÉPÉS A RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA FELÉ

Ritkán látott nagy tömeg vett részt a Penny Nagyhalászba jövetelével kapcsolatos falugyűlésen, amelyet november 18-án késő délután rendeztek a művelődési házban. Nem unatkozott, aki eljött: ki-ki elmondhatta véleményét az üggyel és még sok mással kapcsolatban, no és sok kérdőjeles mondat kijelentő módba került a végére.

 

Kis lépést tettek Nagyhalász polgárai tegnap este, de csak ballagunk tovább végre a részvételi demokrácia felé vezető úton, ugyanis a Penny városunkba jövetele ügyében elmondhatta minden érdeklődő véleményét a multinacionális kereskedő céggel kapcsolatban.

Természetesen sok minden más is kikívánkozott a hozzászólókból, de ez egy ilyen alkalommal természetes. Formabontó módon az ülés legvégén közfelkiáltással kikérték a halásziak a jelen lévő képviselők véleményét a Pennyvel kapcsolatban. A testületi tagoknak is remek visszajelzéssel szolgált, hogy miután elmondták állásfoglalásukat ez üggyel kapcsolatban, a jelen lévők azonnal reagáltak is rá tapssal vagy egyéb módon.

A Penny-ügy már régen túlnőtt önmagán, egyfajta szimbólummá vált bizonyos körökben, talán a túlzott várakozás csalódást is fog okozni egyeseknek. Hogy eladja-e a testület a Pennynek az általa kért területet? Ez bizony igencsak kérdéses még, hiszen számos dolog még tisztázásra vár, de a lényeg az volt ezen a november közepi kora estén, hogy több száz nagyhalászi végre tágabb körben és az általa választott képviselők előtt is elmondhatta véleményét, ezt ütköztethette másokéval; a testületi tagokban pedig megerősítést nyert, hogy a KÉPVISELŐ a választópolgárok érdekeit és akaratát KÉPVISELI.

A nagyhalasz.hu olvasóinak véleményére természetesen továbbra is kíváncsiak vagyunk, ezeket tisztelettel várjuk weboldalunk fórumán.

Kattintson a képre a falugyűlés képeinek eléréséhez.

2009.11.19., Bacskai János.