ESŐADÓ, BURSA ÉS KREMATÓRIUM NEM, PENNY ENGEDÉLY IGEN

Négy rövid kis hírt kötöttünk csokorba a kedves nagyhalásziaknak, amelyben adóról, Pennyről, Bursáról és krematóriumról lesz szó. Az egyik részsikert ért el, a másik rossz helyen tapogatózott, kettő pedig szegény nem nyert.

 

Eső. Rossz hírrel kell szolgálnom az adózni szerető nagyhalásziaknak. Bár akadt, aki a múlt héten felháborodottan reklamált, hogy miért követel rajta az önkormányzat esőadót, jelenleg ilyen adónemet (még?) nem tart számon városunk. Igazából a 2008. és 2009. évre eső adóról van szó, amit sajna be kell rónia mindenkinek.

Krematórium. Ahogyan az a blogolvasók már tudják, Nyíregyháza Város Nyíregyháza Város közgyűlése már döntött egy krematórium megvalósításában, így komoly veszélybe került a Nagyhalászba az AKSD által tervezett hasonló beruházás.

Bursa. A múlt heti képviselő-testületi ülésen eldőlt, hogy nem lesz az idén pénzbeli támogatás a felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatóknak, lévén leszavazta ezt a testület. Az ülésen történtekről nemsokára külön cikket is megjelentetünk, jeles írónőnk tollából.

Penny. Alakul: a cég megkapta az elvi közútkezelői nyilatkozatot a Magyar Közút Állami Közútkezelő Fejlesztőtől arra, hogy a tervezett helyen megépíthesse üzletét.

 

2009.09.22., Bacskai János.