TÖBB LÁBON ÁLLNAK

Több mint fél éve már, hogy beszámoltunk arról az akkor még létező Nagyhalászi Hírek hasábjain, hogy megalakult városunkban az Országos Foglalkoztatási Alap több mint húszmillió forintos támogatásának köszönhetően a helyi szociális szövetkezet, Borók Imre és Köröskényi Tibor vezetésével.

Az Internet tanúsága szerint a szövetkezet parképítéssel, parkfenntartással, kertépítéssel, kertészettel, parkosítással, kerttervezéssel, halastó és vadászkert létesítésével, illetve tájtervezéssel és tájrendezéssel foglalkozik. Nagyhalászban többek között a kúria újjáépítésben működik közre a Munka-Társ, ám szerencsére máshol is akadt munkájuk.  

„A Munka-Társ Szociális Szövetkezet januárban kezdte meg működését – árulta el Borók Imre a nagyhalasz.hu kérdésére válaszolva. - Jelenleg Nyíregyházán több mint tíz hektár zöldfelületet gondozunk, valamint a megyeszékhely kertvárosi részét, a Derkovits utcát. Nagyhalászban a Csuha-Kállay Kúria parkjának újjáépítése mellett a lakosságnak is végzünk kertészeti jellegű szolgáltatásokat, amennyiben erre igényt tartanak, a 0670/770 887-es telefonszámon érdeklődhetnek. Hogy milyen szolgáltatásokat lehet tőlünk igénybe venni? Például motoros fűkaszálást, kertépítést, dísznövények beszerzését.”

A több lábon állás jegyében más pályázati lehetőségeket is igyekeznek megragadni. Szükség is van a vezetői aktivitásra, hiszen nem kevés embert foglalkoztat a szövetkezet, ami ebben a válságos időszakban bizony aranyat ér.

„Jelenleg hét főt foglalkoztat a szövetkezet főállásban, illetve határozott időre szóló munkaviszonnyal öt-hat ember is dolgozott náluk az idén hosszabb-rövidebb ideig – adott számot humánpolitikai ténykedésükről Borók Imre. - Mindannyian nagyhalásziak, a hét alkalmazottból egyébként öt cigány származású.”

A képre kattintva megnézheti a Munka-társ néhány jól sikerült munkáját.

Írta: Bacskai János, fotók: Borók Imre