ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT SÁRGA ISKOLÁT

Az ezen a nyáron több mint 60 millió forintból megújúlt egykori mustár-, most már inkább bézssárga iskolát pénteken ünnepélyes keretek között adták azoknak, akiért (szép)épült: a gyerekeknek.

Az átadáson több meghívott díszvendég is megjelent: az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Gazda László (az általa vezetett szervezet adta a pénzt az iskola tetejének felújítására), Veres János, aki expénzügyminiszterként segítette Nagyhalászt ahhoz, hogy több mint harmincmillió forinthoz jussunk, amelyből a nyílászáró-cserét és a szigetelést lehetett véghez vinni; valamint Dr. Rácz János, a Magyar Államigazgatási Hivatal nyíregyházi kirendeltségének vezetője.

Orosz Károly, Nagyhalász polgármestere kiemelte, hogy az összes eddigi, polgármestersége ideje alatt megvalósult fejlesztés közül ez a felújítás áll legközelebb a szívéhez, annál is inkább, mert több évtizedes adósságot törlesztettek most az iskolának, azaz az ide járó gyermekeknek a megfelelő körülmények megteremtésével.

Gazda László is kifejezte örömét, hogy régiós elnöksége alatt sorra nyerte a pályázatokat Nagyhalász, és még mindig nincs vége: a közeljövőben befejeződik a Nyíregyházára vezető út felújítása, nemsokára buszöblök épülnek, megoldódik a csapadékvíz-elvezetés problémája, járható lesz a Petőfi utca, no és lassan kezd célegyenesbe fordulni a járóbeteg-ellátó ügye is.

Veres János volt pénzügyminiszter fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ebben a beruházásban az adófizetők minden egyes forintja szemmel láthatóan megfelelően hasznosult.

Kattintson ide az átadáson készült videók megtekintéséhez!

Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

2009.10.10., Bacskai János.