VÁROSHÁZA-ÁTADÁS A VÁROSNAPON

1993-ban kapta meg Nagyhalász a városi címet, ezt ünnepeljük meg minden év decemberében. Az idei különleges megemlékezés volt, hiszen a város születésnapján adták át az újjászületett Városházát, azaz a Polgármesteri Hivatalt.

 

Az épület előtt Orosz Károly üdvözölte a vendégeket, majd Gazda László, az észak-alföldi régió vezetője mondott rövid beszédet, mielőtt a polgármester úrral elvágta volna az ilyenkor elmaradhatatlan nemzeti színű szalagot.


Ezt követően a közeli Petőfi Sándor Művelődési Házban folytatódott az ünnepség. Itt először Orosz Károly mondott beszédet, amelyben röviden visszatekintett arra, hogy a közelmúltban milyen fejlesztések történtek, amelyek rangot adtak a városnak, növelték az ott élők kényelmét, komfortérzetét, növelték a város népességmegtartó erejét, és nem utolsósorban munkahelyeket teremtettek. Gazda László éppen az utóbbi téren tett erőfeszítéseiről számolt be a hallgatóságnak, majd dr. Lakatos Sarolta történész, a Kállay gyűjtemény vezetője invitálta némi időutazásra az egybegyűlteket. Az idei Kállay-díjat is kiosztották: ezúttal Urbán Tibor érdemelte ki ezt az elismerést, cserébe példamutató magatartásért, tanulmányi és közösségi munkájáért.


Az ünnepség következő részében az általános iskola diákjainak irodalmi összeállítását, a homoktanyai Aprófalva Asszonykórus dalcsokrát és mazsorett csoport előadását tekinthettük meg; majd a művészeti iskola diákjai és tanárjai mutatták meg tudásukat, hangos közönségsikert aratva.

Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez.

 

AJÁNLÓ: Orosz Károly beszéde (videó, részlet)
                       Gazda László beszéde (videó, részlet)
                       az Aprófalva Asszonykórus előadása (videó)
                       a modern táncosok műsora (videó1 videó2 videó3)

2009.12.05., szöveg és fotók: Bacskai János.