CSIBEAVATÓ

Immár harmadízben rendeztük meg iskolánk legifjabb diákjainak érdekes feladatokkal tarkított felavatását.

Immár harmadízben rendeztük meg iskolánk legifjabb diákjainak érdekes feladatokkal tarkított felavatását.

Az iskola nemcsak a tanulás, hanem a közösségi élet színtere is. Ennek szellemében indítottuk el 2007-ben a csibeavató programot, amivel igyekeztünk játékos formában megünnepelni az elsősökkel azt, hogy a Csuha Antal Általános Iskola tanulói lettek.

Ebben a tanévben ez – az ismert okok miatt – egy kissé kitolódott: október 15-én került rá sor. A tornaterembe terveztük a délutánt, így sorversenyekre került sor, Kulcsár Anett szabadidő szervező játékvezetésével. Volt labdavezetés seprűvel, kislabda- és karikagyűjtés, puzzle, tenyérlenyomat gyűjtés stb. A gyerekek vidáman kiabálva bíztatták egymást a győzelem reményében.

Öröm volt látni a játékba belefeledkezett, izgalomtól kipirult arcokat. A sorversenyek természetesen döntetlennel végződtek, hiszen a felhőtlen, önfeledt szórakozás volt a cél, nem pedig az elsőség. Következett az eskütétel, amiben megfogadták, hogy a „tyúkanyóknak” – vagyis a tanító néniknek – mindig szót fogadnak.(Remélem, hogy ez nagyrészt így is lesz.) Ezután egy papírtojáson kellett átbújniuk és megtalálni a tanító nénijüket, ezzel „hivatalosan” is pelyhes kiscsibék lettek: iskolánk tanulóközösségének legfiatalabb tagjai.

A „buli” még folytatódott a tanteremben, ahol sütemény és üdítő várta őket. Bízom benne, hogy a játékos feladatokkal, az avatással emlékezetessé tettük ezt a délutánt. Ez volt a célunk.

Kattintson a képre a galéria eléréséhez!

2009.10.21., Írta: Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna. Fényképezek: szerző, Nagy Erika és Kulcsár Anett.