TISZABERCELI HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY

A tiszaberceli halászléfőző versenyen a nagyhalászi önkormányzat sátrának konyhafőnökei, Budaházi Emilné és férje nagy sikert arattak halászlevükkel és harcsapaprikásukkal. A finom falatokból az összes arra járó nagyhalászi jóllakott, de jutott bőven belőle minden környékbeli ismerősnek, barátnak, kollégának is..

 

A nagyhalászi önkormányzat ezúttal is saját sátorral képviselte városunkat a tiszaberceli, tizedik alkalommal megrendezett halászléfőző versenyen.

Nagyhalász sátrában ezúttal is a Budaházi-házaspár ragadta meg a fakanalat és a sütőalkalmatosságokat, és mint rendesen, most is fogyokúra-gyilkos menüvel rukkoltak elő.

A különleges halászlé és az üvegesre párolt hagymával megbolondított harcsapaprikás párját nem találtuk a másik 25 sátorban, és aki evett belőle, őszintén elmondhatta: ilyet sehol máshol...

Végül a hatodik helyen végezett a páratlan páros, de csak azért, mert a rendezők nem tudtak/mertek végső sorrendet felállítani, hanem a legjobb tíz között sorsoltak. Rajtuk kívül több halászi is díjat kapott, őket is igyekeztük lencsevégre kapni.

A hangulat remek volt, az időjárás szintén (úgy látszik, a vihar-villám páros csak a Nagy-Halász Fesztiválnak jár ki), reméljük, a jövő évi rendezvényen még több halászi ellátogat önkormányzatunk sátrába. A szakácspár még nem árulta el, mit főz 2010-ben. Ha friss információt szerzünk, természetesen expressz tudósítjuk önöket.

Egy biztos: csak alapos kézmosás után ülhetünk le akkor is asztalukhoz, mert ujjaink nyalogatása egészen biztosan nem marad el.

Egy kívánsággal azért előállnék: egy pocolósátrat fel kellene állítani jövőre az asztalok mellé, ugyanis egy egy ilyen menü végigevése után semmi sem esett volna jobban, mint elaludni a Tisza-parton a nagy fák árnyékában...

tovább a képekhez

Szöveg és képek: Bacskai János