AUGUSZTUS 20.

Az idén is megemlékezett városunk augusztus 20-áról, mégpedig a kúria melletti Millenniumi parkban. Az ökumenikus istentisztelet és az elmaradhatatlan kenyérszentelés után kilátogattunk Kecskéstanyára is, ahol szántó- és fogathajtóversenyt rendeztek.

 

A Milleniumi parkban a Himnusszal kezdtük, a Szózattal fejeztük be az ünneplést, amelynek első részében Orosz Károly, Nagyhalász város polgármestere mondta el beszédét. Ebben kiemelte az összefogás, amelynek bizony Magyarországon és Nagyhalászban is hiányát látjuk, illetve a megújulás és az építkezés szükségességét. A megújulásra egész hazánknak szüksége van, minden szinten, állami és egyéni értelemben is, a tágabb értelmben vett építkezésre pedig azért van szükségünk, hogy jobbá tegyük életünket, illetve nyomot hagyjunk magunk után az utókor számára. Szent István életművénél nem is kell jobb példa az előzőek fontosságának bizonyítására.

Kattintson a képre a galéria eléréséhez!
Kenyérszentelés


Orosz Károly beszéde után sokan a közeli Kecskéstanya felé vették az irányt, ahol szántó- és fogathajtó versenyt rendezett Szőke Lászlóné, immáron harmadik alkalommal.

Kattintson a képre a galéria eléréséhez!
Szántó- és fogatolóverseny

 

Szöveg és fényképek: Bacskai János.