Életmentés alapfokon

Rohanó világunkban egyre gyakrabban hallunk balesetekről, halálesetekről, rosszullétekről és az ezekhez kapcsolódó segítségnyújtásról. A szakszerű segítségnyújtás életeket menthet!

Katt a képre a galéria eléréséhez!

A Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Vöröskereszt évről évre megrendezi elsősegélynyújtó versenyét, melynek éppen ez a célja, hogy fiataljaink már az általános iskolában szerezzék meg ezeket az alapismereteket és népszerűsítsék azokat.

2010. április 17-én 9 órai kezdettel a nagyhalászi Csuha Antal Általános Iskola és  AMI épülete adott helyet a Megyei Vöröskereszt Szervezet elsősegélynyújtó, csecsemő-és kisded gondozási versenyek területi döntőjének. A jelentkező 13 csapat a regisztráció után, mielőtt birtokukba vették az egyes állomásokat egy rövid megnyitón vettek részt, melyen megjelent Orosz Károly Zsolt polgármester úr és Szoboszlainé dr Király Andrea jegyzőnő. A megnyitó után izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok várták a résztvevőket.  A feladatok között elsősegélynyújtásnál: belső vérzés, artériás vérzés, felületi sérülés, lábtörés stb. volt.

A csecsemő-és kisdedgondozási verseny résztvevői számot adtak elméleti tudásukról és gyakorlati felkészültségükről (pl.: Babafürdetés).  Míg a csapatok versenyeztek egymással, addig az érdeklődők megtekinthették a Csuha- Kállay Kúriát, majd az ebédet követően az eredményhirdetésig a Kelet Magyarországi Speciális Mentők kutyás mentési gyakorlatait nézhették meg a csapatok. Végezetül az eredményhirdetésre került sor.

Elsősegélynyújtó verseny első helyezettje a felnőtt korcsoportban a Zay Anna Eü. Szakközépiskola (Nyíregyháza) csapata, középiskolai korcsoportban a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata, általános iskolai korcsoportban a Bem József Általános Iskola (Nyíregyháza) csapata. Elsősegélynyújtás elmélet I. helyezett Nagyhalász csapata lett.

Csecsemő –és kisgyermek gondozási verseny első helyezettje középiskolai korcsoportban a Budai Nagy Antal Középiskola (Nagykálló) csapata, Általános Iskolai korcsoportban a Reguly Antal Általános Iskola (Demecser) csapata.

Gratulálunk a résztvevő csapatoknak, felkészítő tanáraiknak és köszönjük ezt az izgalmas, tanulságos, programokban gazdag napot a Vöröskeresztnek. További sikerekben gazdag munkát kívánunk tevékenységükhöz.

 

2010.04.27., Kulcsár Zsanett