Itt a Farsang, Nagyhalászra jár...

Az iskola életében nemcsak a tanulás, hanem a közösségi élet is meghatározó. Ebben a tanévben, februárban (2010. február 12-én és 19-én) a gyerekek átváltozása, a farsang köszöntött be kis iskolánkba.

 

Február 12-én a felsős farsangé volt a főszerep. A farsang itt karate-bemutatóval kezdődött, majd megtekinthettük a jelmezes fellépőket, tombolasorsoláson izgulhattunk és végezetül „retro” bulival zárult a délután - tájékoztatta honlapunkat Kulcsár Zsanett.

Február 19-én újra megérintett bennünket a farsang szelleme. Az alsós farsang 13 órakor kezdődött - bár ez csak egy fiktív időpontnak tekinthető, mivel a gyerekeken egész nap, sőt egész héten érezhető volt a farsangi készülődés.

Az alsós farsangot a szolfézs csoport farsangi előadása indította, aztán karate, mazsorett, néptánc bemutatót láthattunk. A bemutatók után a jelmezes felvonulók vették birtokukba a tornaterem parkettjét. Szebbnél szebb jelmezekben gyönyörködhettük a csaknem 100 jelmez között.

Volt itt hercegnő tündér, cica, katona, láthattunk gólyát a háztetőn, egeret a sajtban.

A felvonulást értékelés és tombolasorsolás követte. Végezetül a gyerekek elvonultak termeikbe, ahol a szülők által készített farsangi finomságokat fogyaszthatták el. Bízom benne, hogy sikerült ezt a délutánt emlékezetessé tenni a gyerekek számára és jó érzéssel fognak visszagondolni rá.

Kattintson a képre a galéria eléréséhez!

Fényképek: Kulcsár Zsanett és Nagy Erika.

2010.02.23., Bacskai János