Letették a járóbeteg szakellátó alapkövét

2010. március 30-án 11:30-kor prominens vendégek jelenlétében, valamint  a média érdeklődése közepette ünnepélyesen letették az Ibrány-Nagyhalászi Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ alapkövét.  Forrás: ibrany.hu.

 

"Berencsi Béla polgármester úr köszöntő szavai után Orosz Károly, Nagyhalász polgármestere vázolta a megjelenteknek a projekt főbb adatait. Kiemelték, hogy a szakellátó központok legfőbb célja -így mindkét városban-, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a megfelelő szintű egészségügyi ellátást azokon a településeken is, ahol erre korábban nem volt lehetőség. Az ünnepélyes alapkőletételt megtisztelte jelenlétével Dr. Vojnik Mária államtitkár asszony és Gazda László a regionális fejlesztési tanács elnöke is.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítására és fejlesztésére összesen 25 milliárd forint keretösszeg állt rendelkezésre, egy-egy fejlesztésre 500-1000 millió forint volt elnyerhető. Ennek a konstrukciónak a keretében épülhet meg Ibrány és Nagyhalász között a Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ. A projekt keretében az építési feladatokon kívül a szakellátó központba szükséges orvosi, informatikai és egyéb eszközbeszerzés is megvalósulás alatt áll.

A megítélt támogatás segítségével a jelenleg közfinanszírozott járóbeteg szakellátással nem rendelkező, leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozó Ibrány-Nagyhalászi kistérségben közel 1500 nm-en egy olyan egészségügyi komplexumot hoznak létre, amely korszerű és modern környezetben hatékony egészségügyi ellátást képes nyújtani több mint 28.000 ember részére.

A projekt keretein belül közös szervezeten illetve egy létesítményen belül, költségtakarékosan, hatékonyan és magas szakmai színvonalon 200 szakorvosi és a 120 nem szakorvosi órán belüli járóbeteg szakellátást, kép továbbítására alkalmas képalkotó diagnosztika működtetését, otthoni szakápolás nyújtását, egészségügyi és szociális ellátásszervezést, központi orvosi ügyeleti ellátást, kúraszerű ellátást, valamint védőnői szolgálati ellátást biztosítanak majd."

 

 

A képek forrása: www.ibrany.hu

2010.04.02., Bacskai János