Ízletes nagyhalászi sikerek a tiszaberceli fesztiválon

A XI. Tiszabeceli Halászléfőző fesztiválon újra kitettek magukért Nagyhalász sütő-főző legendái, a Budaházi-házaspár, halászlevük ugyanis a legfinomabb lett a versengésen.

A végül elért második és harmadik helyezés ne tévesszen meg senkit: a legjobb ételek elkövetői közül ugyanis sorsolással döntik el, hogy ki hanyadik helyen végez, ki kap értékesebb ajándékot.

"Nagyon örülünk a 2. és a 3. helynek: a második helyet halászlevünkkel, a harmadikat a harcsapaprikásunkkal érdemeltük ki - nyilatkozta Budaházi Emilné a nagyhalalasz.hu-nak. - Az első tíz helyezett közül sorsolással döntötték el a végső sorrendet. Külön kiemelte a helyi jegyző, hogy Nagyhalászá lett a legjobb halászé, amely tiszai harcsából készült. Ezen kívül harcsapaprikást főztünk, rántottunk még pontyszeletet, nyárson sütöttünk csukát, malacpecsenyét (egy fél malacot egybesütöttünk), de sertéstarja és sült csirkemell is kikerült még a kezünk alól."

A fesztiválra, ahogyan azt megszokhattuk Budaházi Emiltől, egy speciális palackozású házipálinka is készült, kifejezetten e verseny tiszteletére.

"Ez már a 10. alkalom, hogy indulunk a tiszaberceli fesztiválon. Első részvételünkkor elnyertük a legszebb sátor díját, azóta pedig mindig bekerülünk a tíz legjobb szakács közé."

Legközelebb augusztus 21-én, az ibrányi főzőversenyen csodálhatjuk meg a Budaházi-művészet műtárgyait. Érdemes sietni: ezek a műremekek nem az öröklétnek készülnek, megszületésük után csak pár percet élnek, mielőtt eltűnnek a szakértők gyomraiban...

Kattintson a képre a galéria eléréséhez!

 

2010.08.10., Bacskai János. Képek: Budaházi Anita és a szerző.