Tavaszra a dobogó a cél

Németh Károly jött, látott és győzött: kiváló, élményszámba menő, de kőkemény edzései miatt máris mindenki a szívébe fogadta. No és a csapatépítés is remekül halad...

 

Új tábornok áll júliustól a nagyhalászi hadak élén a korábban az NBII-ben és az NB III-ban is nagy sikerrel tevékenykedő Németh Károly személyében. Akinek edzői kvalitásaihoz mért maga a feladat is: nyolcan távoztak ugyanis a halásziak vizeiről.

A korábbi közönségkedvenc, a tavasszal már csak önmaga árnyékát alakító karmester, Asztalos Krisztián, a megbízható védő, Bárány Tamás és a mostanában már nem parádézó, de igen rutinos Fiumei Viktor az Újfehértóval összecuppanó Nagykálló SE-t választotta, a „mikorhogy” játszó Babják Csaba és nagy csalódást okozó Reszler Zsolt Ibrányba tette át székhelyét, míg a villámgyors Orosz Máté villámgyorsan továbbállt Tiszakanyárba. Anderka Richárd a Rakamaz színeiben keresgéli tovább egykori góllövő cipőjét, míg a mindig lelkes, rendre keményen küzdő rutinos támadó, Ferenczi Miklós visszatért a Kótajhoz.

Nézzük az új kedvenceket!

A tapasztalt tiszakanyári védő, Kiss Gábor hatalmas erősítés, a támadó középpályás Bagoly Zoltánt a Kölyök SC-től kölcsönözte ki a vezetőség, míg a Nagykállót odahagyó, eddig fantasztikusan teljesítő Gráf Levente végleg érkezett. Balkányból sikerült megszerezni a harcos éket,  Nagy Gergőt, Kótajból a szabolcsi „peterkrócsot”, Illak Ádámot, és nagy reményeket fűznek a Mátészalkáról elcsábított csatárhoz, Szabó Sándorhoz is. Fejben is erősödött a gárda: a fiatal balhátvéd, az Újdombrádot odahagyó Oláh Attila végzettségét tekintve ugyanis filozófus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért éppen Nagyhalász?

Gyorsan kellett döntenem, amikor június végén csapat nélkül maradtam, mert mindenképpen dolgozni szerettem volna – válaszolta a nagyhalasz.hu kérdésére Németh Károly (képünkön). –  Tudtam, hogy Nagyhalász egy olyan hely, ahol hagyják dolgozni az embert, erre Orosz Zoltán és Hegedűs János neve a garancia.

Hogyan sikerültek az erősítések?

Úgy érzem, hogy nagy átalakuláson ment át a csapat, nyolcan távoztak, közülük hat stabil kezdőjátékos, és egy kivételével mindannyian magasabb osztályba igazoltak. Az érkezők korábbi egyesületeiknél nem voltak meghatározó emberek, vagy sokat voltak sérültek. Idő kell ahhoz, hogy beépüljenek, legalább 1-2 hónap. Az NB III-as csapatok sajnos lefölözték a fiatal, tehetséges játékosokat, ráadásul a nagyobb gárdáknak otthont adó városok mind Nagyhalász körül fekszenek, így még nehezebb volt a dolgunk az erősítések terén.”

Van-e jelen pillanatban gyenge pontja a csapatnak?

„Minden csapatrészbe elférne még egy-egy olyan játékos, aki magasabb osztályban is megállná a helyét. Illúzió a tavalyi szereplés megismétlését várni ettől a gárdától, de ősszel a cél az első ötben ott lesz a csapat. Télre már egy jó Halászt láthatnak a szurkolók, tavaszra a dobogót is célba vehetjük. Addig még sok tapasztalatot kell szereznünk és pótolni a hiányosságokat.”

Hogyan tetszik a város?

Kedvesen fogadtak az emberek, a pályamunkásoktól egészen a szurkolókig. Annyi szokatlan csak, hogy az edzésekről sok a hiányzó és a távol lévő játékos, így nehéz szerkezetet kialakítani, csapatot építeni, de megpróbálkozom vele.

Ajánlott cikkek:

Visszavágtak az ibrányiak

Elkészült a sorsolás a 2010/2011-es idényre

 

2010.07.29., Bacskai János.