II. Molnáríj-találkozó

 

2010.08.07-én rendezte meg II. ízben a Rétközi Sólymok Íjász és Hagyományőrző Egyesület a Molnáríj találkozót, melyen 70 fő vett részt aktív versenyzőként és még 50 fő volt, akik csak érdeklődésüket fejezték ki az íjászat iránt.

 

Büszkék lehetnek a szervezők, mert az ország egész területéről és még határainkon túlról is érkeztek versenyzők. Szlovákia és Románia területéről érkező honfitársaink mind Molnáríjat tartottak kezükben. A rendezvény a Nagyhalászban élő Molnár Sándor íjkészítőről kapta a nevét.

A rendezvény 10 órakor kezdődött a Fertő II. horgásztó melletti íjászpályán, ahol egy honfoglalás kori jurta is fel volt állítva. A verseny a horgásztó körül, tíz, kézzel festett cél meglövésével tette próbára a résztvevőket, melyeket, ki-ki tehetségéhez mérten teljesített. Az ebédet közösen a horgásztónál lévő nádtetős pavilon alatt fogyasztották a versenyzők és kísérőik.

Délután a távlövő verseny már az íjászpályán zajlott, ahol a legjobb versenyző negyven méterig jutott. A jó hangulatról gondoskodott az is, hogy a szervezők egy sebességmérőt is felállítottak, hogy mindenki, aki akarta lemérhette íjának a sebességét.

Reméljük, hogy jövőre ismét megrendezésre kerül a Molnáríj találkozó, s hagyomány lesz belőle, és minden résztvevő messze viszi jó hírét az egyesületnek és a nagyhalászi emberek vendégszeretetének.

Katt a képekre a nagyításhoz!

 

További képeket itt tekinthet meg a II. Molnáríj-találkozóról!

2010.08.26., Molnár Sándor