Aki látta a dalai lámát

A keleti filozófiával 2005-ben kerültem kapcsolatba. Az életem eléggé egy csalódott időszakában, amikor csak a miértek fogalmazódtak meg bennem. Miért bánt az, aki nem ismer, miért pont én, miért az én családom?

 

A szüleim keresztény szellemben próbáltak nevelni. Az élet viszont olyan dolgokat produkált, hogy nem tudtam azonosulni a „büntető Isten” fogalmával. Ekkor találkoztam egy csodálatos hölggyel, aki elvarázsolt a szellemiségével az életfilozófiájával.

Szívesen vettem tanításait és az ő indíttatására sokat változott személyiségem. Pozitívabban kezdtem az élethelyzeteimet kezelni. Sajnos volt egy súlyos betegség a családunkban, amit nehezen tudtunk feldolgozni. A barátnőm és az ő ismerősei ajánlották a Prana Nadi Energetikai Gyógyítást, aminek gyökere a keleti gyógyító technika.

Jelentkeztem a képzésükre és elindultam egy – most már tudom – hosszú úton.

Azt a napot nevezhetném sorsfordítónak is!

A képzés tananyaga, úgy éreztem, válasz adott minden addigi megválaszolatlan kérdésemre.
Kimondhatatlan jó érzés volt megtapasztalni azt a rezgést, amit ott átéltem!

Élmény volt számomra, hogy meleg áramlik a tenyeremből, ami gyógyít és befolyásolhatja mibenlétünket. Ezek hatására kezdtem érdeklődni a buddhizmus iránt és egyre jobban el tudtam fogadni tanításaikat; a karma törvényét és a reinkarnációt.

Fokozatosan tanultam ezt a gyógyító technikát és mostanra Prana Nadi nagymester lettem.

Nagy tisztelője vagyok Őszentsége a XIV. Dalai Lámának. Becsülöm munkásságát és azt, ahogyan viszonyul más vallásokhoz! A szeretetet, az egyenlőséget, a békét hirdeti a világban. Száműzetve hazájából járja a világot és tanítja az embereket.

Kicsi hazánkba is már tizedik alkalommal látogatott el. Hálás vagyok a sorsnak, hogy személyesen részt vehettem tanításán és átélhettem az őt körülölelő szeretet és tisztelet energiáját! Már jó ideje hiszem, hogy nincsenek véletlenek és okkal voltam ott szeptember18-án Budapesten a Sportarénában több ezer embertársammal együtt.

Érzem és tudom, hogy be kell építenem őszentsége tanításait a mindennapjaimba.
Minden ember egyformán tapasztalni született erre a bolygóra és minden lénynek joga van itt élni. Nem ítélhetek és bírálhatok senkit cselekedeteiért.

Őszentsége arra tanít: minden nézőpont kérdése és ha csak a jó dolgokat vesszük figyelembe, boldog életet élhetünk.

Bízom abban, hogy egyre többen fogadjuk meg a Dalai Láma tanításait és ha rögtön nem is tudjuk szeretni egymást feltétel nélkül, de megtanulunk legalább nem ártani embertársainknak és környezetünknek!

Boldog lennék, ha még ebben az életemben azt látnám, hogy nem „ ciki” megölelni embertársainkat, átadva a szeretet energiáját szívcsakrától szívcsakráig.

Tudom és bizton állítom, hogy ez az egyik legjobb és legboldogabb érzés!

Mindazon által, hogy csodálom és alkalmazom a buddhista filozófiát, továbbra is istenhívő ember vagyok. Hiszem, hogy van egy magasabb rendű intelligencia, ami irányítja és megteremtette az Univerzumot, és aki folyamatosan ellát bennünket a teremtő energiájával!

 

2010.10.04., ölelő szeretettel; Rózsa Sándorné