Az augusztus 20-i ünnepség és a szántóverseny képei, videói

Tekintsék meg az önkormányzat és a CKÖ által szervezett augusztus 20-i események képeit, videóit!


 

Az augusztus 20-i ünnepségeket, mint ahogyan azt mostanában megszokhattuk, a kenyérszenteléssel kezdtük, ezúttal is a Millenium parkban. Orosz Károly polgármester köszöntötte az összegyűlteket, majd körzetünk országgyűlési képviselője, Lipők Sándor emelékezett meg az ünnep fontosságáról. Ezek után a hagyományos egyházak képviselői áldották meg az új kenyeret, amelyet jó kedvvel fogyasztottak el a nagyhalásziak a pompás napsütésben. Mintha még a természet is örömét lelte a kenyérszentelésben, akár csak mi a homoktanyasi Aprófalva Asszonykórus előadásában.

Tovább a kenyérszentelésről készített galéria megtekintéséhez!


 

VIDEÓK:

Tekintse meg Lipők Sándor beszédét!
Tekintse meg az Aprófalva Asszonykórus előadását!
Nézze meg, hogyan szentelték meg az új kenyeret!
Videó a kenyérszeletelésről


A friss kenyér ízével a szánkban vonulhattunk át Kecskástanyára, ahol a szép lassan már hagyománnyá nemesedett szántó- és fogathajtó versenyt tekinthettük meg. Az eseményre messze földről (szó szerint, hiszen akad, aki 300 kilométerről hozta le lovait és szekerét, hogy összemérhesse tudását másokkal).

Tovább a szántóversenyről készített galéria megtekintéséhez!

VIDEÓK:

Tekintse meg az Aprófalva Asszonykórus fellépését!
Tekintse meg a lovas szekerek bevonulását!

 

Egyidejűleg a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat két vezetője, Tóth István és Tóth Kálmán meghívta a nagyhalasz.hu-t a helyi sporttelepen lebonyolított sport- és kulturális rendezvényükre, amelynek specialitása (a finom, helyszínen főzött étel mellett) a két női futballcsapat összecsapása volt, amely hatalmas sikert aratott.

Tovább a CKÖ-rendezvényről készített galéria megtekintéséhez!

2010.08.20., Bacskai János