Kisebbségi krónika

 

Eljött a nyár, eljött a vakáció ideje a gyermekek nagy örömére, de most is hamar véget ért a szünidő.

Huszonhét fő cigány származású gyermek elvégezte a 8. osztályt, az általános iskolát. A leballagott gyerekek mind jelentkeztek középiskolába. A 7-8. osztályosok számára tanulmányi kirándulást szerveztünk a sóstói vadasparkba, húsz fő nyolcadikos részére sikerült az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzattal közösen megszervezni egy zánkai táborozást, amely egy hétig tartott.

Az őszi iskolakezdésre a nagyhalászi kisebbségi önkormányzat minden általános iskolás gyermeknek egy füzetcsomagot biztosít, amelynek osztását holnap kezdik meg.

 

Katt a képre az augusztus 20-i CKÖ-rendezvény képeinek megtekintéséhez!

A helyi CKÖ és a város önkormányzata, valamint a megyei Munkaügyi Központ sikeres együttműködésének köszönhetően sikerült közel 250-300 családnak munkát biztosítani. Ezáltal csökkent a segélyezettek száma. Továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több ember ismerkedjen meg a munka világával. Munkájuk eredménye a tisztább, virágosabb, élhetőbb városi környezet. Tájékoztatásként elmondjuk, hogy az őszi önkormányzati választásokra a kisebbség regisztrációja megtörtént, közel 200 fő szavazhat majd a helyi kisebbségi önkormányzati választáson.

A képviselőjelöltekről később számolunk be.

2010.08.26., Tóth István