Alámerítkeztek

Június 25-én eleget téve baráti kéréseknek ellátogatott egyszemélyes szerkesztőségünk a helyi „pünkösdiek”  sátoros ünnepségére, ahol az alámerítkezésnek lehettünk szemtanúi.

„Az alámerítkezés alkalmával lemossa magáról az ember az összes bűnét, mintegy megtisztul tőle. Nevezik hullámsírnak is, mert meghal egy régi ember, és újjászületik egy új” – avatta be a nagyhalasz.hu olvasóit az alámerítkezés értelmébe Jónás Zoltán.
„Az alámerítkezés által megtisztul lelkileg minden ember, ennek jelképe a tiszta víz, amibe belépünk” – tette hozzá testvére, Jónás Imre.
Sajnos a szertartás nem a legjobb előjelekkel indult, ugyanis a korábban felállított hatalmas sátrat a péntek esti szél igencsak megcibálta, komoly károkat okozva a vasszerkezetben és a ponyvában. Emiatt később kezdődött valamivel a szertartás, de a hangulaton egyáltalán nem ütött csorbát a sátorbontás, erről a képgalériánkat nézegetve mindenki meggyőződhet.

Katt a képre a képgaléria megtekintéséhez!

 

Kisokos
A pünkösdi-karizmatikus mozgalom, pünkösdi mozgalom vagy pünkösdizmus napjaink legdinamikusabban növekvő keresztény mozgalma, megújulási irányzata – írja az internetes megaenciklopédia. –  A "pünkösdista" kifejezés helytelen, helyesen: pünkösdi. Egyik fontos célkitűzése a pünkösdkor született ősegyház helyreállítása. A mozgalom követői fontosnak tartják az Istennel való közvetlen és személyes megtapasztalásokat, élményeket. Fő jellemzői a Jézus Krisztusba vetett hit és a megtérés mellett a Szentlélekben való alámerítkezés. A 20. század elején útjára indult pünkösdi–karizmatikus mozgalom az istenismeretben, a keresztény életben és szolgálatban a Szentlélek bibliai szerepének helyreállítását célozta meg. Hittörekvései a Biblia tanításához való visszatérés, a tiszta evangélium hirdetése, az egyház anyagiasodásának visszafogása mellett a közösségi hitéletet is tartalmazzák.

2010.07.26., Bacskai János. Fotó: a szerző és Lakatos Béla.