SZEZONZÁRÓ DISZNÓLKODÁS

A Nagyhalászi Sportegyesület szakosztályai és a szurkolók, valamint a szponzorok, egyszóval mindenki, akikért és akik miatt működik, működhet a sportélet városunkban, közösen ünnepelték meg a pontvadászatok lezárását.

 

Az előre megbeszéltek szerint a jó öreg 4-4-2-es hadrendet alkalmaztuk: négyen elmentek levágni a disznót, négyen előkészületeket folytattak az öltözőnél, ketten a fogópálinka körül szorgalmaskodtak. A taktikát később is betartottuk: néhány jól irányzott csapással kettévágtuk a meglepett ellenfelet, mielőtt tüzes támadással még a szőrt is leégettük védelméről, majd olyan bátran, ahogyan azt Madalina mester mindig is szerette volna, több jól irányzott pengeéles támadással dirib-darabra szedtük az áldozatot.

A lestaktikáról sem feledkeztünk el: olyan finomakat főzött a Guszti bácsi, Emil, Kelemen belső(séges) hármas, hogy csak úgy lestünk. Megható pillanatoknak is részesei lehettünk: tudományos kíváncsiságunktól hajtva összehasonlító elemzést végeztünk néhány üveg italon, amit a tapasztalatlan egyének erősen megkönnyeztek. A különverseny győztese egy idegenlégiós, az ukrán csípőspaprikás pálinka volt, amely a környék bádogtorkú versenyzőin is fogást talált.

Az első félidő derekára jól kifőztük a terveket és a darabokat: először hagymás vért szolgáltunk fel, hogy bátrabban vágjunk neki a tavaszi küzdelmeknek, később káposztás ilyesmivel töltöttük fel C-vitamin készleteinket a tél előtt, szénhidrát-tartalékainkat pedig az ilyenkor elmaradhatatlan hurka, kolbász párossal dúsítottuk. Emberi gyengeségünk jeléül sütögettük pecsenyénket egy nagy vason, ki-ki a magáét (ette meg).

Délutánra a tetőfokára hágott a hangulat, egymásnak feszültek a műanyag poharak, villák és tányérok, odabent pedig futballistáink a tizenegyespárbaj előtti pókerarc-vágást gyakorolták, elképesztően szorgalmasan és odaadóan.

Néhány játékos a zsíros ételek és az emésztést könnyítő miegymások miatti sokktól hajtva különböző igényekkel állt elő, őket elnöki megrovásban részesítettük.

Kelemen Róbert viszont csapatkapitányi teendői csúcsára hágva fejben, majd szóban lejátszotta a tavaszi idényt, és megnyugtathatok mindenkit: tíz ponttal bajnokok lettünk a Mándok előtt!

Kattintson a képre a nagy esemény képeinek eléréséhez.

2009.12.02., szöveg és fotók: Bacskai János.